Opplysninger om fotografiske workshops

Aktivt og med glød (14 dager)

 

De fotografiske workshopene er rettet mot alle som elsker fotografering og som ønsker å tilbringe sin tid på å lære noe interessant og leke seg med fotoapparatet. Vi har i samarbeid med en profesjonell fotograf forberedt workshops med en rekke inspirerende temaer:

  1. I lyset fra blitsen – ekspressivt eller kreativt. Den „ekspressive” delen går ut på å fange spontanitet og bevegelse i linsen; den „kreative” delen gir ikke plass for tilfeldighet – en fotoseanse der man skal bøye seg etter en overordnet kunstnerisk visjon, forevige et fragment av historien. Vi benytter rekvisitter, kostymer, belysning for å skape et fragment av en ny virkelighet.
  2. Maling med lys – workshopet finner sted i et mørklagt rom og har som formål å eksperimentere med lys. En flott anledning til å skape magiske bilder gjennom lek med bevegelse og lys.
  3. Fra et ulikt perspektiv – litt om hvordan et annet perspektiv kan endre måten virkeligheten oppfattes på. Hva er froskeperspektiv? Hvordan kan man «magisk» gjøre gjenstandene på bildene mindre eller større? Det er bare en del av temaene som skal gjennomgås på workshopet.
  4. På leting etter motiv – det vi liker best i fotografering – en subjektiv måte å vise virkelighetens skjønnhet på. Workshopet går ut på å lete etter inspirasjon, arbeide med et valgt tema, vanligvis utendørs.
  5. Gruppekonsultasjon – en utstilling av arbeidene, en mulighet for å vise gruppen sine beste bilder. Hver av deltakerne kan forlate møtet rikere med nye erfaringer og inspirasjoner.

For å delta i workshopene må du ha et eget fotoapparat. Det aktuelle temaet i det gitte workshopet bestemmes av lederen med hensyn til været.